Антена 5 Бр. 1 радио во Македонија

Музички времеплов
  • 1990 - тапанистот на Motley Crue, Tommy Lee преживува слаб потрес на мозокот поради паѓање од скеле.
  • 1968 - Steve Miller во текст за Billboard пишува дека британската рок сцена e на ниско безживотно ниво.
  • 1942 - Основана е издавачката компанија Capitol Records од Glenn Wallichs, човекот кој ја создал „уметноста“ на промовирање нови песни со испраќање копии од новите изданија до диџеите.
  • 1970 - Led Zepplin стануваат почесни граѓани на Мемфис.
  • 1956 - Paramount Pictures потпишува договор со Elvis Presley за снимање три филма.
  • Повеќе
Фреквенции
Скопје