Музички времеплов


 • 2000 - во Њујорк се одржува концерт во чест на Joni Mitchell.
 • 1990 - тапанистот на Motley Crue, Tommy Lee преживува слаб потрес на мозокот поради паѓање од скеле.
 • 1979 - Rod Stewart се жени со поранешната сопруга нa актерот George Hamilton, Alana Hamilton.
 • 1974 - се одржува California Jam рок фестивалот и пред 200.000 луѓе настапуваат Emerson, Lake and Palmer, Black Sabbath, Deep Purple, Black Oak Arkansas и Eagles. Настанот поминува без инциденти.
 • 1970 - Led Zepplin стануваат почесни граѓани на Мемфис.
 • 1968 - Steve Miller во текст за Billboard пишува дека британската рок сцена e на ниско безживотно ниво.
 • 1968 - Pink Floyd објавуваат дека основачот Syd Barrett официјално ја напушта групата. Тој страда од психичка нестабилност поради земањето дрога.
 • 1956 - Paramount Pictures потпишува договор со Elvis Presley за снимање три филма.
 • 1944 - родена е Michelle Phillips од Mamas and Papas.
 • 1942 - Основана е издавачката компанија Capitol Records од Glenn Wallichs, човекот кој ја создал „уметноста“ на промовирање нови песни со испраќање копии од новите изданија до диџеите.
Музички времеплов
 • 1979 - Rod Stewart се жени со поранешната сопруга нa актерот George Hamilton, Alana Hamilton.
 • 1970 - Led Zepplin стануваат почесни граѓани на Мемфис.
 • 1974 - се одржува California Jam рок фестивалот и пред 200.000 луѓе настапуваат Emerson, Lake and Palmer, Black Sabbath, Deep Purple, Black Oak Arkansas и Eagles. Настанот поминува без инциденти.
 • 1942 - Основана е издавачката компанија Capitol Records од Glenn Wallichs, човекот кој ја создал „уметноста“ на промовирање нови песни со испраќање копии од новите изданија до диџеите.
 • 1956 - Paramount Pictures потпишува договор со Elvis Presley за снимање три филма.
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје