Музички времеплов


 • 2002 - USА No.1 Nelly & Kelly Rowland 'Dilemma'
 • 2000 - На Madonna и се раѓа синот Rocco Ritchie.
 • 1999 - Kiss пристигнуваат на Холивудскиот булевар за да ја откријат својата ѕвезда на холивудската Патека на Славните.
 • 1984 - USА No.1 Ray Parker JR. 'Ghostbusters'
 • 1969 - 350 специјални гости се поканети за да го гледаат во живо во Беверли Хилс новото откритие на Motown Records.
 • 1962 - USА No.1 Neil Sedaka 'Breaking Up Is Hard To Do'
 • 1955 - Роден е пејачот и текстописец Joe Jackson (1980 UK No.5 'It's Different For Girls').
 • 1954 - Роден е Bryan Bassett од Wild Cherry (1976 USА No.1 & UK No.7 'Play That Funky Music').
 • 1949 - Роден е Eric Carmen, член на Young Rascals (1967 USА No.1 & UK No.8 'Groovin') и на Raspberries (1972 USА No.5 'Go All The Way') и соло изведувач познат по хитот од 1976 година, 'All By Myself'.
 • 1943 - Роден е Jim Kale од Guess Who (1970 USА No.1 & UK No.19 'American Woman').
Музички времеплов
 • 1943 - Роден е Jim Kale од Guess Who (1970 USА No.1 & UK No.19 'American Woman').
 • 1969 - 350 специјални гости се поканети за да го гледаат во живо во Беверли Хилс новото откритие на Motown Records.
 • 1962 - USА No.1 Neil Sedaka 'Breaking Up Is Hard To Do'
 • 2002 - USА No.1 Nelly & Kelly Rowland 'Dilemma'
 • 1999 - Kiss пристигнуваат на Холивудскиот булевар за да ја откријат својата ѕвезда на холивудската Патека на Славните.
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје