Музички времеплов


 • 2000 - Beatles ја добиваат првата интернет страница www.thebeatles.com. Сајтот е промовиран на истиот ден кога е издадена компилацијата 'Compilation 1'.
 • 1999 - Објавено е известување дека Spice Girls имаат најголема заработка во поп сферата во текот на 90-те години. Од албумот 'Spice' продале над 20 милиони копии.
 • 1999 - Cliff Richard потпишува договор со интернационалната компанија Remotemusic.com, со што станува прва голема ѕвезда што има договор со online компанија.
 • 1982 - UK No.1 Eddie Grant 'I Don't Wanna Dance'
 • 1973 - Jerry Lee Lewis Jr загинува во сообраќајка во близина на Мисисипи.
 • 1934 - Роден е Timmy Thomas. 'Why Can't We Live Together'
Музички времеплов
 • 2000 - Beatles ја добиваат првата интернет страница www.thebeatles.com. Сајтот е промовиран на истиот ден кога е издадена компилацијата 'Compilation 1'.
 • 1973 - Jerry Lee Lewis Jr загинува во сообраќајка во близина на Мисисипи.
 • 1934 - Роден е Timmy Thomas. 'Why Can't We Live Together'
 • 1999 - Cliff Richard потпишува договор со интернационалната компанија Remotemusic.com, со што станува прва голема ѕвезда што има договор со online компанија.
 • 1982 - UK No.1 Eddie Grant 'I Don't Wanna Dance'
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје