InMusic Festival Zagreb 2010

Музички времеплов
  • 1979 - Куќата на Ringo Starr во Лос Анџелес уништена е од пожар.
  • 1968 - Родена е Dawn Robinson од En Vogue. 'My Lovin Never Gonna Get It'
  • 1992 - UЅА No.1 Whitney Houston 'I Will Always Love You'
  • 2000 - Во лондонската Brixton Academy Madonna го има првиот концерт во В.Британија по повеќе од 7 години. Цената на влезниците достигнувала и до 1.000 фунти.
  • 2000 - David Bowie е прогласен за најмузикален музичар во анкета на магазинот NME. Анкетата била составена според мислењето на стотици рок и поп ѕвезди кои имале за задача да го именуваат музичарот што бил нивно најголемо влијание.
  • Повеќе
Фреквенции
Скопје