WMC 2015

Музички времеплов
  • 1999 Gary Glitter се појавува во судот во Бристол поради обвиненија за 8 сексуални понуди на малолетни девојки и за 50 обвиненија поврзани со непристојни фотографии.
  • 1987 Bruce Springsteen го внесува Roy Orbison во Rock'n'Roll Hall of Fame.
  • 1997 Colonel' Tom Parker, менаџерот и агент на Elvis Presley, загинува на 87 години.
  • 1976 Родена е Emma Bunton, Baby spice од Spice Girls и соло изведувачка.
  • 1984 USА No.1 Yes 'Owner Of A Lonely Heart'
  • Повеќе
Фреквенции
Скопје