Музички времеплов


 • 1994 - UK No1Symbol “The Most Beautiful Girl In The World” 2 w.
 • 1988 - USA No1Whitney Houston “Where Do Broken Hearts Go” 2 w.
 • 1987 - Carole King го тужи сопстевникот на издавачката компанија Lou Adler за неисплатени преку 400.000 долари за авторски права.
 • 1979 - на првото место во САД доаѓа “Heart of Glass” на Blondie. Како прослава Andy Warhol организира забава за групата во дискотеката Studio 54 во Њујорк.
 • 1977 - USA No1Thelma Houston “Don’t Leave Me This Way” 1 w.
 • 1975 - на 27 години во својата гаража се беси Peter Ham, гитарист и текстописец во Badfinger. Се смета дека бил во тешка депресија поради финасиските проблеми во групата.
 • 1956 - Elvis Presley за првпат настапува во Лас Вегас како предгрупа на Freddie Martin Orchestra. Поради слабиот интерес по една недела концертите се откажани, а Presley нема да настапува во Лас Вегас во следните 13 години.
 • 1939 - роден е Ray Petersen чиј најголем успех била песната “Tell Laura I Love Her” која била збранета за емитување на англиското радио.
 • 1936 - роден е Roy Orbison.
Музички времеплов
 • 1956 - Elvis Presley за првпат настапува во Лас Вегас како предгрупа на Freddie Martin Orchestra. Поради слабиот интерес по една недела концертите се откажани, а Presley нема да настапува во Лас Вегас во следните 13 години.
 • 1936 - роден е Roy Orbison.
 • 1994 - UK No1Symbol “The Most Beautiful Girl In The World” 2 w.
 • 1988 - USA No1Whitney Houston “Where Do Broken Hearts Go” 2 w.
 • 1975 - на 27 години во својата гаража се беси Peter Ham, гитарист и текстописец во Badfinger. Се смета дека бил во тешка депресија поради финасиските проблеми во групата.
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје