Топ Листи


Музички времеплов
  • 1996 - На британска ТВ прикажана е снимка со Bjork како пристигнува на аеродром во Тајланд и напаѓа новинарка, така што ја турка на земја и и ја удира главата. Bjork подоцна ќе се извини.
  • 1977 - 20 Golden Greats' на Shadows започнува 6-неделен престој на првото место на британската албумска листа.
  • 1995 - Roxette стануваат првите западни музичари по George Michael, кои настапуваат во Пекинг. Пред нив George Michael настапил во 1984 година на Кинеската Нова Година.
  • 1957 - UK No.1 Tab Hunter 'Young Love'
  • 1966 - UЅА No.1 Lou Christie 'Lighnin' Strikes'
  • Повеќе
Фреквенции
Скопје