WMC 2012

Музички времеплов
  • 1957 - Роден е Hans Holzl, попознат како Falco.
  • 1983 - UЅА No.1 Patti Austin & James Ingram 'Baby Come To Me'
  • 1994 - UЅА No.1 John Michael Montgomery 'Kickin' It Up'
  • 1977 - UK No.1 Leo Sayer 'When I Need You'
  • 1995 - Roxette стануваат првите западни музичари по George Michael, кои настапуваат во Пекинг. Пред нив George Michael настапил во 1984 година на Кинеската Нова Година.
  • Повеќе
Фреквенции
Скопје