Brit Awards 2016

Музички времеплов
  • 1971 - Роден е раперот Tupac Amaru Shakur. (1996 USА No.1 'How Do U Want It / California Love', 1996 UK No. 6 'California Love').
  • 1942 - Роден е Edward Levert од The O'Jays (1973 US No.1 & UK No.9 'Love Train').
  • 1994 - Со концертот во Франција, Oasis го имаат првиот настап надвор од В.Британија.
  • 1967 - Во Калифорнија се одржува фестивалот 'Summer of Love' од кој приходите одат во добротворни цели. Сите што свират, од The Who до Jimi Hendrix и Janis Joplin, се согласуваат да настапат бесплатно.
  • 1979 - USА No.1 Donna Summer 'Bad Girls'
  • Повеќе
Фреквенции
Скопје