Музички времеплов


 • 1996 - UK No.1 Babylon Zoo 'Spaceman' (Песната е искористена во ТВ реклама на Levi Jeans)
 • 1984 - Madonna го има првиот настап во В.Британија, појавувајќи се во музичкото шоу The Tube, каде што ја пее 'Holiday'.
 • 1973 - USА No.1 Stevie Wonder 'Superstition'
 • 1971 - David Bowie за првпат пристигнува во САД. Не можел да настапи во живо зашто немал дозвола за работа, но го привлекол вниманието на јавноста, зашто на промоцијата носел фустан.
 • 1958 - Little Richard влегува во теолошкиот колеџ во Хантсвил, каде што станува адвентистички свештеник.
Музички времеплов
 • 1971 - David Bowie за првпат пристигнува во САД. Не можел да настапи во живо зашто немал дозвола за работа, но го привлекол вниманието на јавноста, зашто на промоцијата носел фустан.
 • 1996 - UK No.1 Babylon Zoo 'Spaceman' (Песната е искористена во ТВ реклама на Levi Jeans)
 • 1984 - Madonna го има првиот настап во В.Британија, појавувајќи се во музичкото шоу The Tube, каде што ја пее 'Holiday'.
 • 1958 - Little Richard влегува во теолошкиот колеџ во Хантсвил, каде што станува адвентистички свештеник.
 • 1973 - USА No.1 Stevie Wonder 'Superstition'
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје