Музички времеплов


 • 2000 - UЅА No.1 Janet Jackson 'Doesn't Really Matter'
 • 2000 - UK No.1 Spiller 'Groovejet'
 • 2000 - Nelly започнува 5-неделен престој на првото место на американската албумска листа со 'Country Grammar'.
 • 2000 - Craig David започнува двонеделен престој на првото место на британската албумска листа со 'Born To Do It'.
 • 1997 - BBC TV го прикажува документарецот 'Oasis; Right Here Right Now', во кој членовите зборуваат за претходната година исполнета со многу лоши моменти, а изведуваат и три нови песни.
 • 1988 - UЅА No.1 Steve Winwood 'Roll With It'
 • 1983 - Компилацијата '18 Greatest Hits' на Michael Jackson & The Jackson Five започнува тринеделен престој на првото место на британската албумска листа.
 • 1952 - Роден е Doug Fieger од The Knack (1979 USА No.1 & UK No.6 'My Sharona').
 • 1948 - Роден е Robert Plant од Led Zeppelin и соло ѕвезда.
 • 1946 - Роден е Ralf Hutter од Kraftwerk.
 • 1924 - Роден е американскиот кантри пејач Jim Reeves, прв кантри пејач што успева да се пробие и на поп пазарот.
Музички времеплов
 • 1997 - BBC TV го прикажува документарецот 'Oasis; Right Here Right Now', во кој членовите зборуваат за претходната година исполнета со многу лоши моменти, а изведуваат и три нови песни.
 • 1948 - Роден е Robert Plant од Led Zeppelin и соло ѕвезда.
 • 2000 - Nelly започнува 5-неделен престој на првото место на американската албумска листа со 'Country Grammar'.
 • 1924 - Роден е американскиот кантри пејач Jim Reeves, прв кантри пејач што успева да се пробие и на поп пазарот.
 • 1952 - Роден е Doug Fieger од The Knack (1979 USА No.1 & UK No.6 'My Sharona').
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје