Музички времеплов


 • 2002 - James Brown е тужен од своите ќерки со 650.000 фунти поради авторски права на некои песни за кои тврдат дека се нивни.
 • 1975 - Queen потпишуваат договор со поранешниот менаџер на Elton John, John Reid
 • 1970 - Се одржува првото издание на легендарниот британски фестивал Glastonbury.
 • 1969 - Родена е саксофонистката Candy Dulfer. ‘Lily Was Here’ со David A Stewart.
 • 1963 - Роден е Jarvis Cocker, вокалист на Pulp. 'Common People'
 • 1940 - Роден е Bill Medley од Righteous Brothers. 'Unchained Melody'
Музички времеплов
 • 2002 - James Brown е тужен од своите ќерки со 650.000 фунти поради авторски права на некои песни за кои тврдат дека се нивни.
 • 1940 - Роден е Bill Medley од Righteous Brothers. 'Unchained Melody'
 • 1975 - Queen потпишуваат договор со поранешниот менаџер на Elton John, John Reid
 • 1969 - Родена е саксофонистката Candy Dulfer. ‘Lily Was Here’ со David A Stewart.
 • 1963 - Роден е Jarvis Cocker, вокалист на Pulp. 'Common People'
 • Повеќе
Фреквенции
Скопје