Антена 5 Бр. 1 радио во Македонија

Музички времеплов
  • 1968 - Pink Floyd објавуваат дека основачот Syd Barrett официјално ја напушта групата. Тој страда од психичка нестабилност поради земањето дрога.
  • 1970 - Led Zepplin стануваат почесни граѓани на Мемфис.
  • 1942 - Основана е издавачката компанија Capitol Records од Glenn Wallichs, човекот кој ја создал „уметноста“ на промовирање нови песни со испраќање копии од новите изданија до диџеите.
  • 1974 - се одржува California Jam рок фестивалот и пред 200.000 луѓе настапуваат Emerson, Lake and Palmer, Black Sabbath, Deep Purple, Black Oak Arkansas и Eagles. Настанот поминува без инциденти.
  • 2000 - во Њујорк се одржува концерт во чест на Joni Mitchell.
  • Повеќе
Фреквенции
Скопје